A következő hír az Ákos honlapon volt…

A NAGY TESÓ FIGYEL

[ 2005-09-01 ]

Megkezdődött a forgatás

Magyar Televízió 2005. márciusa óta zajló műsorában, A Nagy Könyvben a nézők szavazatai alapján a 12 legnépszerűbb könyv között George Orwell 1984 című regénye is szerepel. Az Orwell művét népszerűsítő televíziós versenyfilm felvételei ma hajnalban kezdődtek Budapesten, az EPS Produkciós Iroda gyártásában, az MTV-vel koprodukcióban, az ORTT támogatásával. Klikk IDE az első fotókért! (© Gyuris Bütyök László, színpadmester)

A film főszereplője, „arca” Kovács Ákos énekes, előadóművész, zeneszerző, szövegíró. Ákos a Bonanza Banzai 1991-es lemezén több dalszöveget szentelt az 1984-nek, de később is alkalmazott Orwellhez köthető motívumokat, ilyen például A 101-es szoba című dal a 1992-es Elmondatott című kiadványon. Bízvást mondható, hogy sokan az ő dalszövegei miatt olvasták a regényt. 2003-ban a George Orwell születésének 100. évfordulója alkalmából indult filmvetítés-sorozatot a szervezők felkérésére Ákos beszéde nyitotta meg.

Ákos ismertsége, munkáinak színvonala, kötődése a regényhez garancia arra, hogy erős hatású versenyfilm szülessen. A feldolgozás az ő előadóművészi képességeire, filmes ambícióira is épít: saját élményeiről, a regényhez fűződő személyes viszonyáról beszél narrátorként, ugyanakkor a dramatizált jelenetekben a főszereplő Winstont alakítja. Tevékenyen részt vett a forgatókönyv írásában, ő szerzi a film zenéjét, és láthatjuk-hallhatjuk az 1984 című dalt is az egyik idei koncertjén készült felvételről.

Az alkotás producere Móczán Péter, az East együttes alapítója és basszusgitárosa, de ő volt az első Bonanza-album (Induljon a banzáj!, 1989) zenei rendezője is. Az operatőr Szatmári Péter, ő fényképezte az Ikon, az Ismerj fel, a Végre, a Hűség és az Alig hitted klipjeit. A rendező Antók Csaba.

Igazán örülhetünk mind Ákos rajongók, mind akik a könyvet kedveljük, úgy gondolom színvonalas művet fog kiadni a főhős a keze közül, mivel tényleg szívén viseli a könyvet régen. Ha valaki alkalmas rá, akkor ő igen.

Reklámok